29 maart 2024





Ook NW heeft een foto gemaakt. Benodigdheden, lasglaasje en camera. Wel een stukje ingezoomd.  Lees snel meer over onze zuster planeet. Toch in zo veel opzichten verschillend.


Venus


 


Het mooist te zien als avond of morgenster.


In grootte is hij bijna gelijk aan de aarde, heeft ook een atmosfeer. Afstand tot de zon is: 108.209.930 km (aarde is: 149.597.890 km je zou zeggen kom, als de aarde vol is gaan we daar heen, ziet er mooi blauw uit. Picknick mand mee en gaan…………..


Nou, dat zou ik toch nog even uitstellen zei het niet afbestellen. De atmosfeer bestaat uit een ondoordringbare wolkenlaag van koolstofdioxide gassen. Daardoor loopt de de druk op tot 90 maal de aardse atmosfeer, zal je best merken op je oren. Het wordt nog gekker, niet alleen je oren begeven het, maar je vliegt ook nog eens spontaan in de fik! Temperatuur is 480 graden Celsius. Makkelijk als je lood wilt smelten, is dus altijd gesmolten. 


Ok?, verfrissend buitje dan? Niet echt, door de inwerking van zonlicht op de bovenste lagen in de atmosfeer regent het zwavelzuur. Kraters heeft het niet veel, de meeste meteorieten zijn door de dichte atmosfeer verbrand. Er zijn wel enkele grote kraters ontstaan. Het landschap bestaat uit aardige bergen en dalen. Bergen groter dan de Mount Everest en kloven van 5 KM zijn geen uitzondering. 


Men verwacht dat er vulkanische activiteiten zijn, maar dat is nog niet bewezen. De kern bestaat uit vermoedelijk metallisch materiaal.


Tjsa, hij staat mooi op afstand…………..